0

Н еизвестен заби кирка в предния капак на автомобил с украинска регистрация. Неприятният инцидент е станал в зона "В" на бургаския комплекс "Меден рудник". Колата е собственост на жена от Одеса, която е в Бургас заедно с детето си от средата на март. Те са настанени в общински блок, съобщи БНР.

Една от версиите за вандалската проява е спор заради паркомясто, каза директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Той уточни, че колата не се ползва от два месеца, а семейството се движи с друг личен автомобил в града. Своите коли пред кризисния център, чиито паркинг е отзад, са паркирали и други настанени там украинци, казаха днес от центъра. Днес повечето са преместени на паркинга.

Фейсбук

Приятели на собственичката на колата разказаха, че досега тя не е усещала негативно отношение към себе си и не е имала проблеми с новите си съседи. "Те са много благодарни за всичко и наистина не разбират защо им се случва това", коментираха близките.

Бащата на младата жена - Петро каза", че са информирали посолството на Украйна за инцидента, за да им разяснат към кого да се обърнат в такава ситуация.  

Украинка, свидетел на вандалския акт сподели: "Да, вчера някой беше забил кирка в украински автомобил, има поражения по капака. Това е всичко, което знам. Моята сестра ми показа снимка. Не знам кой го е направил. Ние дойдохме тук, защото се случва война при нас. Това е много обидно и неприятно някой да постъпи така с наш автомобил".

Бургазлии също осъждат подобни действия срещу украинските бежанци: „Това е възмутително. За мен това са лоши хора. Нали гледате по новините какво дават – едни има за Русия, други за Украйна, хората са разделени. Но украинците не заслужават такова отношение“. Други определиха вандалския акт като "простотия".

Автомобилът, обект на агресия, е прибран в гараж, кирката е извадена в присъствието на полицаи, които разследват инцидента. Бургаската полиция издирва извършителя.