Т ежка катастрофа е станала между шуменските села Градище и Черенча, а двама души са загинали.

Тежка катастрофа е станала между шуменските села Градище и Черенча, а двама души са загинали.

Към 12.55 часа в дежурната част на ОДМВР – Шумен е постъпил сигнал, че след пътен инцидент товарен автомобил е препречил пътя между селата Черенча и Градище. Към мястото незабавно са насочени екипи на Пътна полиция, на Спешна помощ и на пожарната. Установено е, че произшествието е възникнало между два леки и товарен автомобил. Според първоначалните данни, цитирани от говорителя на ОДМВР Ася Йорданова при удара на място са загинали водачът и пътничка от едната кола, в шуменска болница за оказване на медицинска помощ са откарани мъж и жена, пътували в другата кола, и водачът на товарния атомобил.

До приключване на огледа и разчистване на пътните платна временно движението в участъка е спряно. Пътуващите се насочват по обходен маршрут: пътен възел Белокопитово - път І-2 - път ІІ-51 Лозница - път ІІ-49 Търговище и обратно. Създадена е и организация на територията на област Търговище – пътуващите в посока Шумен биват отклонявани на разклона Буховци. На мястото на инцидента е директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Владислав Мишев.

Зад волана на влекача е бил 66 годишен мъж от врачанското село Кунино. Той е със счупен десен крак.

63 годишният водач на Хюндай Лантра, с великотърновска регистрация е с фрактура на лява ръка, 60- годишната му съпругата с фрактура на дясна ключица и лява ръка.