0

П иян мъж е разбил лек автомобил, а малко по-късно след сигнал на собственичката за взлом е бил открит на задната седалка на колата, съобщи говорителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова.

26-годишна жена от Каравелово дошла в неделя в Шумен на гости на баща си във вилната зона на града „Под манастира”. Към 21:30 излязла да си ходи и видяла, че колата й, Мерцедес C-200, е със счупено странично стъкло. Не посмяла да пипне нищо, веднага се обадила в полицията и на място бил изпратен полицейски екип.

Щом доближили колата униформените забелязали на задната седалка свит от студа мъж по къс ръкав - 22-годишния Зл. В. Д. Вероятно мъжът запил в неделния ден в района, и като си тръгнал му станало студено. Взел един камък, разбил прозореца на колата – двувратка, влязъл вътре и се сгушил на завет на задната седалка. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

Зл. В. Д. вече попада веднъж в полезрението на медиите и полицията след като м. г. потроши до основи беседка в района на МБАЛ – Шумен. Тогава се оказа, че е бил под влияние на алкохол. През октомври м. г. беше осъден на пробация и обществено порицание. Името му беше окачено на табло в Община Шумен, а съдът постанови задължителна регистрация по настоящ адрес за 6 месеца и периодични срещи с пробационен служител през това време.