П олицията свали блокадата на София, Пловдив, Варна и на пътя в Стара Загора.

Полицията свали блокадата на София, Пловдив, Варна и на пътя в Стара Загора.

Акцията на МВР е започнала малко след 4,30 часа тази сутринта. Основание за нея била Закона за движение по пътищата. На място на Орлов мост е докаран и камион, в който се събират палатките на протестърите. Полицаите са изискали всеки от метежниците да си покаже личната карта. От къмпингна пред МС и президентството едно момче не е имало лична карта и е отведено до районно управление за установяване на самоличността. На място се оказало, че повечето палатки са били застопорени с дюбели за пътната настилка, която е разбита от метежниците.

"Не може шепа наемници на Черепа и на Цветан Василев да теророзират цяла държава. Това не е простест, това е анархия. Браво на МВР. Демокрацията значи спазване на правила, от всички, включително и от медиите на бегълците от правосъдието", коментираха стотици хора преди минути в социаните мрежи.

На място хора от лагерите потвърдиха категорично, че не е имало насилие и напрежение на място.

Премахнати са палатковите лагери и в другите градове. Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив - това до Баня Старинна - беше вдигнат. Къмпинга във Варна беше преместен на тротоара, а кръстовището е освободено. Протестърите на пътя Стара Загора-Варна в момента са в тревните площи.

Бащата на фалшивите новините Арман Бабикян е отведен в 1 РПУ. При него вече притичаха неуспялата кандидат кметица Мая Манолова, за която стана ясно, че е финансирана от беглеца Васил Божков, както и обвинения Минчо Спаспов, който ще отговаря пред съда за спирането на метрото заедно със съветника на президента Еленко Божков.

Очаквайте подробности!