0

К аналджия, който превозвал нелегално в лекия си автомобил „ Алфа Ромео“ 9-ма мигранти, е бил спипан на един от разклоните на автомагистрала „ Тракия“ в пазарджишкия й участък. Афганистанците били натъпкани в колата като сардели и всичките били без документи за самоличност.

Чужденците и техния превозвач са били засечени от служители на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Вчера преди обед в района на автомагистрала "Тракия" по посока за София автопатрул на сектор "Пътна полиция" спрял за проверка лек автомобил "Алфа Ромео". Возилото било управлявано от 36-годишен мъж от Белоградчик. В него униформените открили още девет лица, които били идентифицирани, като граждани на Афганистан. Всичките били без документи за самоличност, влезли и пребиваващи незаконно на територията на страната ни.

Деветимата са предадени на служители от група "Миграция" и по-късно транспортирани и настанени в специализиран дом за настаняване на чужденци. Шофьорът е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая е образувано бързо производство под надзора на Районната прокуратура в областния град. От местната полиция припомнят, че автомагистрала "Тракия" е предпочитан маршрут за превоз на нелегални мигранти, но нищо неподозиращите чужденци и техните каналджии винаги попадат в ръцете на органите на реда, които контролират аутобана. Не са малко и случаите в ролята на превозвачи да се изявяват предимно гастрольори от различни краища на страната, които ползват трасето за транспортиране на бежанците.