0

44-годишен жител на павелбанското село Долно Сахране загина от куршум, изстрелян от негов съселянин и приятел докато дебнели на пусия чакали. Трагичният за жертвата Атанас Бонев инцидент е станал около 21,30 часа на 7 април в землището на селото. С

игналът на телефон 112 е бил подаден от стрелеца, 47-.годишният Димитър Василев, който съобщил че транспортира с джипа си ранения. При пристигане в дежурния кабинет на филиала за спешна медицинска помощ в Казанлък лекарите само констатирали леталния изход. Според запознати раната е бил в областта на таза, тя е предизвикана от куршум с калибър 30-06, използвани за едър дивеч.

Използвана е била модерна карабина с уред за нощно виждане. Изстрелът е бил от съвсем близко разстояние, според запознати трагедията се е разиграла на финала на нощния лов в кабината на джипа. И стрелецът и жертвата са организирани ловци, дружинката в Долно Сахране имала издадено разрешително за лова на чакали . Димитър Василев е бил задържан за 24 часа по закона за МВР, образувано е досъдебно производство. 

Това е втори фатален за ловци случай от началото на годината, след като на 27 февруари при нощен лов за вълци в землището на момчилградското село Чобанка загина 29-годишен авджия.Тогава изстрелът е бил произведен от негов добър 42-годишен познат със законно регистрирано оръжие.