0

О бвиненият в убийството на IT специалистката Алена Щерк - Виктор Спига, се оплака, че бил нахапан от буболечки в следствения арест на бул. „Г.М. Димитров“. 

Той направи това чрез своя адвокат, който настоя в събота пред Софийския градски съд на чужденеца да бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която да установи дали Спига има алергия, както и дали тези ухапвания биха довели до алергичен шок и смърт. 

Съвет

Магистратите оставиха искането без уважение и посъветваха обвиняемия да се обърне към медицинските лица в следствения арест. Както „Телеграф“ вече писа, СГС остави Спига в ареста.

Определението не е окончателно и Спига може да го обжалва пред САС. ДНК експертиза, според която кръвта от Алена е по сифоните на мивките в дома на чужденеца, го заковават.

Според разследващите Спига се е измил старателно и се е опитал да заличи следите си. Освен това в съда стана ясно, че пуерториканецът е склонявал своя позната да му осигури алиби, казвайки, че в нощта на убийството на 26 срещу 27 май е била с Виктор. 

Вино

След изчезването на Щерк Спига напуснал страната с автомобил под наем през Гърция.

Оттам той е заминал в Италия. Именно там бе арестуван, а впоследствие върнат у нас. По думите на защитата му Спига не е бягал и не се е крил. Той дори напазарувал вино с намерението да го продава в България, аргументираха се адвокатите.

Според разследващите мотивът за жестокото убийство е ревност. Главата на Алена била размазана с неустановен тъп предмет. Тя изчезна в края на май месец, няколко дни по- късно тялото й бе открито на сметище край Радомир.