0

О т близо четири месеца няма ни вест, ни кост от Йоан Матев, който беше обвинен за убийството на 15-годишният Георги в Борисовата градина. Той е неоткриваем за съда, стана ясно на първото заседание по делото в Апелативния съд.

Младият мъж беше оправда от Софийския градски съд и към момента е пуснат на свобода срещу подписка. Решението на магистратите станало обект на протест от държавното обвинение. Книжата не са стигнали до Матев, тъй като призовкарите го търсят и на двата му адреса, но не го намират. Търсен е дори чрез кмета на Кокаляне.

Във вторник той не се яви в съдебната зала.

За следващото заседание съдът разпореди Матев да бъде призован чрез Съдебна охрана. Тази мярка важи и за майка му, която също не е намерена от прозовкарите, за да се яви на заседанието по процеса.

Жертвата Георги Игнатов беше открит мъртъв на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г. Момчето беше намушкано с нож. На записи от камери се виждаше, че младеж бързо напуска мястото на инцидента. Две години по-късно МВР стигна до Матев, седемнадесетгодишен по време на убийството.