0

З адържаха осъдения за убийството пред столичната дискотека „Соло“ Илиян Тодоров. Той е заловен, докато се опитвал да се качи с фалшив паспорт на самолет от летището в Ташкент към Истанбул. Властите обаче изразили съмнение че документът не е на лицето.

До българските власти са изпратени снимки, които след направена експертиза доказали, че става дума именно за Илиян Тодоров, който е в неизвестност от 12 години.

Процесът срещу него беше свързано с множество скандали. Българските власти са уведомени за задържането нa Тодоров на 4 март, съобщи Нова тв. От МВР на този етап не потвърждават официално. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева потвърди пред NOVA за ареста. Предстои да бъде поискана екстрадицията на Тодоров у нас.

Тодоров получи доживотна присъда за убийството с нож на Васил Александров и Кирил Въжаров пред дискотека „Соло” в София през 2009 г. Извършителят беше заловен няколко дни по-късно. Тодоров се измъкна от правосъдието, след като веднъж беше пуснат на свобода от съдия Румяна Ченалова. Малко след това обвиняемият бе осъден на доживотен затвор.