0

38-годишен шофьор получи по бързата процедура присъда от 17 години затвор за причинена от него тежка катастрофа с две жертви.

Фаталният инцидент станал на 31 май тази година в Северна Англия, когато Дарил Андерсън шофирал в нетрезво състояние, натискайки педала на газта до дупка в продължение на 32 километра.

Пияният водач пращал съобщения от телефона си, докато шофира опасно и дори прави снимка на километража миг преди да удари отзад Пежо. На кадъра в телефона на Андерсън се вижда автомобила пред него, а скоростта в конкретния момент е била 227 км/ч.

От последвалия сблъсък на място загиват 8-месечно бебе и неговата леля, а майката на момченцето, управлявала колата, оцелява.

Разследването на полицията разкрива, че пияният шофьор дори не е докоснал спирачките и е връхлетял колата, удряйки я в задната й част.

Почернената майка си спомня как пежото й се върти, виждайки тежко ранената си сестра. Когато колата спира изпада в шок, защото бебенцето й не било в колата. Шофьор на камион спира да помогне на пострадалите, намирайки няколкомесечното момченце от другата страна на магистралата.

„Трябваше да взема мъртвото си бебе отстрани на пътя. Прегърнах го толкова силно, прегръдка, която никога няма да забравя", споделя през сълзи Шалорна Уорнър. „Няма думи, които да преодолеят непоправимата дупка, която е оставена в сърцето ми и в живота ми.“

Загиналите на място 8-месечно бебе и неговата леля

 Загиналите на място 8-месечно бебе и неговата леля

Първоначално пияният шофьор опитал да излъже полицията, твърдейки, че колата е карана от случаен стопаджия.

Пробите за алкохол отчели три пъти над допустимата норма, а в колата е открито празно шише от водка.

„Понякога се случват грешки“, каза убиецът в английския съд. „Но аз не съм лош човек.“

Той е осъден на 17 години затвор, като след излежаване на присъдата няма право да шофира автомобил 21 години. 

Следовател Натали Хорнър каза, че полицията редовно напомня на шофьорите да не превишават скоростта, да не използват телефоните си зад волана и да не шофират пияни. 

„Дарил Андерсън е извършил и трите неща“, допълни Хорнър. „Андерсън е осъден на повече от 17 години затвор, но неговите жертви и техните семейства са тези, които са получили доживотни присъди.“