0

„Обжалваме 20-годишната присъда за убийството на Удо Ланге. Ще настояваме за доживотен затвор.“ Това заяви пред „Телеграф“ адвокат Ивайло Найденов, който представлява роднините на швейцарския бизнесмен в съда.

Подсъдим за убийството е Борислав Панев, който работил за семейството. Миналия месец Окръжен съд-Перник призна Панев за виновен и го осъди на 20 години затвор.

Като на филм

Швейцарският бизнесмен бе убит в собствения си дом в „Делта Хил“ край пернишкото село Кладница през лятото на 2022 г. Първоначално разследващите се заблудили, че мъжът е починал от инфаркт. Малка дупка на врата на жертвата обаче ги накарала да се усъмнят. След аутопсията се оказало, че Ланге е издъхнал в резултат на остра интоксикация с хлороформ. Преди това бил приведен в безпомощно състояние с тейзър- електрошоков пистолет. Именно той оставил малката дупка в кожата на жертвата.

Отношения

Още след ареста на Панев разследващи обявиха, че той е имал отношения със съпругата на Ланге - Елизабет. От известно време Борислав работил в една от семейните фирми за производство на тестени изделия. Разследващите не намериха доказателства жената да е знаела за намеренията на Панев да убие съпруга й. Елизабет Ланге дори бе конституирана като частен обвинител и граждански ищец по делото срещу Борислав. Тя претендираше за 250 000 лв. кръвнина. Съдът е уважил иска й, но в много по-малък размер.