0

В ече стана известно, че петима полицаи и двамата служители на "Пътна помощ" са задържани заради кражба на 10 000 лв. от катастрофирал шофьор. Ченгетата са тарашили жабката на катастрофиралия автомобил след инцидента в София, научи „Телеграф“. Униформените са от 2 РУ СДВР и "Пътна полиция", а цивилните от частен репатрак, изпратен на мястото на пътнотранспортното произшествие.

Полицаите бяха задържани след разследване на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР и предадени на прокуратурата, но по предварителна информация вече са освободени.

Бягство

В ареста попаднаха и двамата цивилни, които са уличени като съучастници с униформените.

Вляво - преобърнатото ауди и моторът, заврян под тойотата. Вдясно - хората с репатрака са изправили аудито отново на гуми, преди да го вдигнат.

 Вляво - преобърнатото ауди и моторът, заврян под тойотата. Вдясно - хората с репатрака са изправили аудито отново на гуми, преди да го вдигнат.
Facebook/Катастрофи в София

Тепърва се изясняват подробности около случая. Разследването тече от няколко седмици. По информация на „Телеграф“ става дума за катастрофа от 3 юни, която е станала в столичния квартал „Надежда“. Шофьор на лек автомобил „Ауди“, който бил под въздействие на алкохол и наркотици, тръгнал да бяга с бясна скорост по кварталните улички. Причината била, че патрулка на полицията започнала да се движи зад него и си въобразил, че органите на реда го преследват. Според очевидци джигитът развил над 100 км/ч, навлязъл в еднопосочната улица „Чудомир“ и на ъгъла с бул. „Ломско шосе“ реализирал ПТП с моторист.

Линейка

Момчето с мотора тъкмо си било купило сандвич от популярно сред столичани денонощно заведение за бързо хранене. При удара моторът му се забил под гумите на паркирана „Тойота“. Самият моторист е със счупен крак и откаран с линейка в „Пирогов“. На мястото са изпратени екипи от 2 РУ СДВР и пътни полицаи. Джигитът бил задържан, а униформените извършвали оглед. Изпратен е и репатрак да премести аудито, което било обърнато на таван. В жабката на автомобила обаче имало 10 000 лева, които след огледа изчезнали.

Друга версия за случая пък сочи, че шофьорът на автомобила им предлага подкуп, за да прикрият катастрофата. Така впоследствие униформените записали, че на мястото не са открили водача на леката кола, съответно той не бива тестван за алкохол и наркотици, с което се измъква без наказание.

ПОД ПРИЦЕЛ: Арест за ченгета, прикрили тежко престъпление и откраднали голяма сума пари