0

25-годишна полицайка бе спипана в Разлог с половин килограм марихуана в багажника на колата й. Униформената била проверена в рамките на спецакция в района на Разлог. Въпреки че Симона Лулеова размахала служебната си карта, колегите й я накарали да отвори багажника на личния й „Фолксваген Голф“.

Там бил открит пакет със суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана. Теглото на канабиса е 478 грама.

Дилър

По информация на „Телеграф“ младата жена е родом от Разлог, но работи в столичното 7-о управление на МВР. По случая вече е заведено досъдебно производство в Окръжна прокуратура - Благоевград. Проверява се дали количеството, което е притежавала, е било за нейна лична употреба, или е заработвала допълнително като дилър. Лулеова е дъщеря на дългогодишния служител на МВР Иван Полицая от село Баня. Той дълги години водеше съдебни битки, след като гръмна крадец по време на работа. Симона от няколко години работи в полицията в София, след като не успява да бъде назначена на територията на ОД на МВР-Благоевград.

Травестит

Полицайката има сестра близначка Силвия Лулеова, която през октомври 2020 г. бе жестоко пребита от ревнив травестит пред блока й в столичния квартал „Борово“. Момичето буквално бе обезобразено от мъжа в женски дрехи, който бил влюбен в гаджето й. Момичетата имат и брат, който в момента бере душа в „Пирогов“ със счупена челюст, след като преди няколко дни е станал жертва на сбиване между младежи в Разлог. Баща им вече е пенсионер. През 2013 година Инан Лулеов уби крадец, заловен по време на негово дежурство. След години съдебна сага той бе оправдан, заявявайки, че е действал при самозащита. В последната седмица това е пореден случай на задържан полицай с наркотици. Преди броени дни при спецоперация в Кюстендил беше задържан полицай от столичното 6-о РУ на МВР с близо 100 г канабис и 130 г амфетамини.