0

Т ри дни преди изборите нова серия акции в страната срещу купуването на гласове. Жандармерията и полицията проверяват квартали в Благоевград, Горна Оряховица, Русе, Бургас, Велико Търново и Бяла Слатина, съобщи NOVA.

Всички входове и изходи на Бяла Слатина са блокирани от полицията. Очаква се през целия ден екипите да обикалят града и да реагират на сигнали.

 

Благоевград

Трима души са задържани към момента на различни адреси в Благоевград при акция, част от национална операция по линия на противодействието на битовата, конвенционалната престъпност, както и по линия престъпления против политическите права на гражданите, казаха за БТА от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград. 

В акцията, която започна в ранните часове на деня, участват около 30 полицейски служители от ОДМВР – Благоевград, в това число и служители на жандармерията. 

БТА

БТА

Преди дни, след сигнал за извършено престъпление против политическите права на гражданите, бяха задържани двама мъже от Петрич. Акцията в област Благоевград започна преди седмица от района на Разлог. 

Един човек е задържан в благоевградския квартал „Предела”. Неговите близки твърдят, че не знаят защо е отведен. „Никой не ти дава обяснение каква е причината. Полицаите влязоха като някои еничари. Това ли е справедливостта”, питат родителите му.

По думите на майката на задържания той се занимава със строителство. Баща му каза, че не е купувал гласове. Досега не е имал провинения. Домът му е бил претърсен, а органите на реда не намерили нищо, твърдят още близките на задържания.

Горна Оряховица

Трима са задържани за притежание на наркотици, а един за кражба при полицейска акция тази сутрин в Горна Оряховица. Установени са и две лица за общодържавно издирване в хода на Специализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда във Великотърновска област, съобщи пред журналисти гл. инсп. Мариян Лонгинов, началник на полицейското управление в Горна Оряховица.

В хода на операцията се проверяват и сигнали за търговия с вот, засега са постъпили 5 сигнала, които след проверка от прокуратурата са се оказали неоснователни. Полицейската операция продължава. Очаква се днес да бъдат финализирани резултатите по преписки за няколко повредени автомобила, както и за кражби на електрически мотори и мобилни телефони. Пет контролно-пропускателни пункта са разкрити на входовете и изходите на Горна Оряховица. Там се проверяват водачите на всички автомобили за употреба на алкохол и наркотични вещества. До момента е установен един водач, управлявал автомобил с 1,14 промила алкохол.

БТА

БТА

БТА

Мащабната полицейска операция продължава на територията на цялата област. Обобщение на резултатите се очаква по-късно днес.

Бургас 

Акция срещу битовата престъпност и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите се провежда в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Извършват се проверки в търговски обекти, практикуващи т.нар. "продажби на версия", заложни къщи, фирми, търгуващи с дърва за огрев, сборища на активния криминален контингент и др.

До момента по сигнал за незаконен дърводобив, лихварска дейност и корупционни практики при осъществяване на търгове за дърводобив, в населено място, разположено на територията на община Сунгурларе, е задържано едно лице.