0

С пециализирана полицейска акция срещу битовата престъпност съвместно с Регионалната дирекция по горите започна тази сутрин в община Котел, Сливенско. 

БГНЕС

БГНЕС

Акцията на полицията и жандармерията стартира от село Пъдарево и се осъществява в няколко села в община Котел. Тя е насочена както към битовата престъпност и незаконната търговия с дърва, така и срещу употребата на алкохол и наркотици зад волана.

БГНЕС

"Настоящата специализирана полицейска операция стартира от 6:00 часа. Към момента има едно задържано лице. Претърсват се няколко адреса и се проверява за незаконна търговия с дърва. Следи се и за шофьори, употребили алкохол и наркотични вещества, неправоспособни и констатиране на други нарушения по Закона за движение по пътищата. Проверява се и какво превозват, възможно е превозване на мигранти, за да избегнат другите изградени КПП-та", обясни комисар Димитър Кикьов.

На всеки един водач се прави проверка и за невръчени електронни фишове и те се връчват незабавно. В друго село в общината тече и проверка за превоз на дървесина съвместно със служители от Югоизточно държавно предприятие.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=d9a02e428a" frameborder="0" allowfullscreen allow="autoplay; fullscreen"></iframe>