0

С пецоперации се провеждат в столичния квартал „Факултета” и пловдивския „Столипиново”. Жандармерия влезе тази сутрин във „Факултета”, заедно с екипи на Агенцията по безопасност на храните и служители на Горското. Проверяват се търговски обекти, заложни къщи и складове за дърва. Дни преди вота, полицията ще проверява познатите й дилъри на гласове, както й сигнали за нелегални мигранти. На този етап арестувани няма.

Комисар Ивайло Величков – началник на 3 РУ София, заяви, че се проверяват заложни къщи, защото е много вероятно там да върви търговия с гласове. Жители на „Факултета” пък казват, че след толкова много избори в последните 2 години, вече никой вече не ходи да агитира или купува гласове. Специализирана полицейска акция за купуване на гласове се провежда в пловдивския квартал „Столипиново”. Там има задържани.

Униформени претърсват десетки адреси в махалата, като в някои от имотите са открити списъци с имена на лихвари, които имат връзка с купуването на гласове за предстоящите избори. Акцията ще продължи през целия ден. Очаква се и изявление от прокуратурата. Жителите и на този квартал отричат да знаят за купуване на гласове.