0

14 години затвор отнесе 43-годишният музикант Стоян Владев за изнасилването на собствената си дъщеря. Гаврите продължавали години наред. Решението е на Апелативен съд Пловдив и е отпреди няколко дни.

Делото се гледа в Града на тепетата за втори път. Със сегашното си решение пловдивските апелативни магистрати потвърждават присъдата на Окръжен съд Стара Загора от месец март миналата година.

Гавра

Според разследването гаврите с детето са били извършвани от май 2016 г. до  2019 г. в дома на мъжа в казанлъшкото село Дунавци. Освен за блудствени действия, Владев бе обвинен и че се е съвкуплявал 4 пъти с ненавършилата по онова време 13 години родна дъщеря. За да продължава гаврите, мъжът заплашвал тийнейджърката. Обвинението тогава твърдеше, че Стоян карал момичето да гледа и порнографски материали. Освен килията, Владев бе осъден да заплати и 62 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на детето си, както и 640 лева разноски по делото. Решението не е окончателно и може да се атакува пред ВКС в 15-дневен срок.

Сигнал

Сигнал за гнусните гаври подала майката на момичето, с която Владев бил разделен. Тя пък била сигнализирана от учителка на момичето, която забелязала рязка промяна в поведението на своята ученичка. Девойката пропушила и станала затворена.

След многократни опити да се разбере какво я мъчи, девойката най-накрая признала какво я кара да прави татко й. Владев бе арестуван на 14 юли 2019 г. Оттогава е в килията.