0

Т рима играчи от третия отбор и един от втория (Кастиля) на Реал Мадрид бяха арестувани за предполагаемо разпространение на видео на сексуална тематика, свързано с непълнолетно лице, заяви говорител на испанската полиция в четвъртък. Това съобщи Гражданската гвардия на Лас Палмас де Гран Канария.

Играчите бяха арестувани тази сутрин на спортната база на "кралския клуб" Валдебебас, когато се подготвяха за тренировка. Те бяха отведени и обвинени в предполагаемо престъпление за разкриване на тайни от сексуален характер. След това съдията разпореди освобождаването на обвиняемите, от които взе показанията им, а властите анализират изображенията, качени на мобилните телефони на замесените.

Жалбата срещу тях е от 6 септември в Моган (Гран Канария) от майката на непълнолетната, която е на 16 години. 

Тя посочила, че един от задържаните е записал сексуално видео на непълнолетното момиче и по-късно го е разпространил.

„Реал Мадрид обявява, че е научил, че играч на Кастилия и трима играчи на Реал Мадрид С са дали изявление пред Гражданската гвардия във връзка с жалба за предполагаемо разпространение на лично видео в WhatsApp. Когато клубът се запознае подробно с фактите, той ще предприеме съответните мерки“, обяви белият клуб в изявление.

Самоличността на задържаните, срещу които ще бъде повдигнато обвинение в престъпно разкриване на тайни, не е разкрита.

Четиримата са предадени на полицията за продължаване на разследването. 

Самият инцидент е от средата на юни в нощен клуб Amadores Beach Club. Един от задържаните е записал видео на сексуални отношения с непълнолетната, които са били по взаимно съгласие, като я уверил, че кадрите са изтрити.

По-късно той разпространил това видео без съгласието на потърпевшата сред играчи от същия отбор чрез WhatsApp. 

Клипът в крайна сметка стига до приятел на непълнолетната, който я уведомява за съществуването му.

Източници от Върховния съд на Канарските острови са уточнили, според агенция EFE, че към момента не е образувано съдебно производство за тези събития.