0

Б ащата на убитата в Перник Анита Димитров - Васил, отива в апартамента, в който е извършено тежкото деяние, преди полицията. Неговият зет му се обажда с думите, че "нещо лошо се е случило" в ранните часове на съботния ден. Бащата на жертвата разказа пред NOVA за случилото се във фаталната нощ. 

УЖАСЪТ В ПЕРНИК: Съпругът на убитата жена отрекъл пред близките си да е виновен, не искал да дава обяснения на разследващите

НЯМА КРАЙ: Поредно убийство след домашно насилие (ВИДЕО)

В деня преди да бъде убита Анита била на работа да късно. Няколко часа по-късно баща ѝ Васил получава обаждане от съпруга на дъщеря си- Димитър.

"Димитър ми се обади в 4:15 ч. сутрина и ми каза, че е станало нещо много лошо. Отидохме и заварихме Анита да лежи на пода, цялата в кръв. Децата видяха всичко. Той не ни пускаше да влезем в апартамента. Малката внучка имаше ключ", разказва Васил. 

Още преди да стигнат до местопрестъплението, едно от децата на Анита се обажда на полицията. От години продължавал психическият тормоз от страна на Димитър. Болезнената ревност често се превръщала в насилие. И въпреки, че Анита се връщала в дома на родителите си, а Димитър имал ограничителна заповед, той все пак успял да я примами обратно. Родителите ѝ се опитвали да не позволяват това.

 "През годините беше все едно и също. Избухлив. Не може да се контролира, когато пие. Съветвахме я да си остане при нас, но преди два месеца тя се върна пак при него. Димитър заплашваше, че ще се самоубие, ако не се върне. Пращаше клипчета как пие препарати", категоричен е бащата на Анита. 

И от полицията знаели за опитите за самоубийство, с които Димитър заплашвал. "От преди около 2 години той е правил няколко пъти опити за самоубийство", потвърди Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор.

"Оръжието е иззето още при първия случай. Правена е експертиза, за да се види дали няма някаква интерференция, заради него", потвърди старши комисар Павел Млеканов. 

Иначе разследващите разказват, че след убийството Димитър не показвал, че се разкайва. Бащата на жертвата обаче обвинява себе си. И се надава други да не последват съдбата на Анита.

"Да внимават много. И да си пазят децата. Защото после е късно. Не могат да ги върнат. Един път  изгубиш ли го- край. За мен животът няма смисъл вече", твърди Васил. 

Все още не са казали на майката на Анита, че дъщеря ѝ е поредната жертва на домашно насилие.