0

П ловдивчанин отнесе солена глоба, след като си позволи да замери с фас и камъни учителка. Грозните сцени се разиграли в ОУ "Димчо Дебелянов" на ул. "Ландос". Дядото отишъл, за да вземе внука си, който бил болен. Докато го чакал, той разговарял със служителите, които охранявали училището, като разговорът се провеждал на турски език. По същото това време двама учители слизали.

Стигнали до входната врата, дочули, че си говорят на турски, като едната учителка направила забележка на дядото, който чака внука си. Помолила го да говори на български език, за да разбере какво иска. Пловдивчанинът се вбесил, започнал да я обижда, като наред с това я замерил с угарка на цигара и камъни.

Последвал сигнал в полицията.

На място се отзовали служители на Шесто районно. Те съставили акт на нарушителя. Изправен пред магистратите, той признал вината си и изразил съжаление за стореното. Пловдивчанинът е с чисто съдебно минало, оказал и нужното съдействие, като всичко това било отчетено като смекчаващи вината обстоятелства. Наложили му глоба в размер на 400 лв., пише Марица.