0

Н агъл грабеж е извършен от трима маскирани мъже, които носели дрехи с надпис „Полиция“. Престъплението е станало снощи към 21:10 часа на улица „Покровнишко шосе“, в местността Проевски чифлик край Благоевград.

Сигналът за инцидента е подаден в Първо РУ-Благоевград 30 минути по-късно от потърпевшите. Тримата бандити са нахлули в къщата на 70-годишен мъж и неговата 67-годишна съпруга.

Носели маски на главите и тъмни облекла. Двамата собственици на жилището тъкмо си били легнали и не усетили как тримата мъже са влезли в дома им. На тях са им нанесени удари в областта на гърдите и телата. След това престъпниците са отмъкнали сумата от около 2000 лева.

Пострадалите са транспортирани до Центъра за спешна медицинска помощ-Благоевград. И двамата имат много рани по телата от удари с палки. След извършен медицински преглед е установено, че мъжът е с разкъсно-контузна рана в областта на главата, а жената е с отоци на едната ръка и единия крак и разкъсно-контузни рани по главата.

Настанени са за лечение в МБАЛ-Благоевград без опасност за живота. За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по издирването на тримата извършители на грабежа продължава.