0

П олицаи са разкрили измамна схема с възрастни жени, съобщават от МВР-София.

Работата по разследването е започнала, след като в полицията получили информация за измамна схема за теглене на пари от банкови сметки на възрастни хора.

Униформените разплитат случая, когато проследили действията на жертвата. Те установили, че потърпевшата се е запознала с две жени преди няколко дни. Дамите се представили за брокери на недвижими имоти и омаяли жената с изгодна сделка за закупуване на имот, а парите били капарото, които според уговорката тя трябвало да им предостави.

На 26 септември, в присъствието на едната измамничка, пенсионерката изтегля от банката сумата от 5000 лв. На следващия ден, отново в присъствието на същата придружителка, бабата иска да изтегли още по-голяма сума – 25000 лв.

След като излизат от банката, възрастната жена е качена от непознатата в лек автомобил. В резултат на незабавно предприетите оперативни и заградителни действия, превозното средство е спряно и на място са задържани двете жени, заподозрени в съпричастност към измамата - на 62 и 71 години, известни на полицията за кражби и измами, като едната е и осъждана за идентично престъпление.

При извършените претърсвания на адресите и автомобили на задържаните са намерени и иззети множество документи, съдържащи лични данни, в това число и на починали хора и техни наследници, банкови карти, копия на лични карти и множество парични средства и накити.

Благодарение на предприетите незабавни и професионални действия на служителите от Първо РУ е предотвратена огромна финансова щета за възрастната жена. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.