0

Б ългарин, откраднал велосипеди на Острова, беше осъден на две години затвор, съобщава Yahoo News.

42-годишният Иван Иванов не е присъствал в съдебната зала, за да чуе присъдата си. Причината – отказал да се качи на автобус от затвора Уормууд Скръбс.

Съдията от Оксфордския кралски съд Майкъл Гледкил заяви:

„Обмислих внимателно дали трябва или не да дам на този обвиняем допълнителна възможност да присъства в този съд.

Той отказа да присъства на този съд тази сутрин. Знаеше много добре, че днес трябва да бъде осъден. Той не е положил никакви усилия да получи представителство.“

По-рано прокурорът по делото Андрю Боусфийлд обясни, че Иванов има много присъди за кражби с взлом, той обикалял страната

През периода от 15 до 17 октомври той използва ъглошлайф, за да влезе в навес за велосипеди в блок на Коули Роуд, обитаван от млади хора, учещи в Оксфорд Брукс.

 

Той бил „хванат в крачка“ от охранител на сградата, докато носи велосипед.

 

Твърди се, че Иванов казал на пазача, че колелото е негово, след което изпуснал двуколесното и казал „извинявай шефе“. Иванов имал съучастник, който е играл ролята на пазач, имал е отличителна татуировка на ръката си и носил два пръстена и ярко яке.

Именно те помогнали на полицията да го идентифицира. При претърсване на обитаемо от него място е открит и един от откраднатите велосипеди.

Иванов се яви пред Оксфордския магистратски съд миналия месец и се призна за виновен по осем обвинения за кражба с взлом, опит за кражба с взлом и ходене с екипировка за кражба. Крадецът е имал 16 предишни присъди.

Иван Иванов

 Иван Иванов