0

Б ивш затворник убил семейството от столичния квартал „Банишора“ и подпалил жилището, за да прикрие следите си. 35- годишният Бисер Русинов излязъл от затвора в края на миналата година. Там излежавал поредна присъда за престъпление срещу собствеността.

Софийският градски съд остави Бисер и помагача му Никола Спасов в ареста. Пред магистратите Русинов отсече: "Аз го направих, виновен съм. Съжалявам".

Обвинение

Според обвинението Русинов е убил възрастната Мирка Ресиловска и синът й Евгени. След това предизвикал пожар в жилището им в бл. 53 в „Банишора“. В съда стана ясно, че разследващите са открили биологичен материал под ноктите на възрастната жена. Той е от Бисер. Освен това е открит фас от цигара, по който също имало следи от рецидивиста, сочи ДНК експертизата. Бившият затворник е бил закован и от помагача си Никола, който разказал всичко на разследващите. Защитата на Спасов твърди, че той не е знаел какво ще извърши Русинов. Все пак обаче стоял пред жилището в продължение на няколко часа. След като Русинов излязъл, носел със себе си две торби с багаж - предимно електроника. Плячката веднага била заложена в заложна къща за жълти стотинки. Билетите за заложените вещи са открити в дома на обвиняемите. Вчера стана ясно, че те живеят в мазе на ул. „Жолио Кюри“. Там Спасов приютил рецидивиста, след като излязъл от затвора. По делото е разпитан и таксиметров шофьор. Оказало се, че двамата си хванали такси след зверството. Таксиджията обяснил, че сложили две торби в багажника и през целия път си разговаряли спокойно.

Връзка

В съда стана ясно, че Русинов и жертвите имали общ познат. Каква точно е връзката им обаче не се разбра. Съдът прецени, че има достатъчно данни, че двамата са съпричастни към убийството. Освен това може да извършат друго престъпление или да се укрият. Единият е регистриран адресно в Дунавци, а другият в Етрополе. Спасов обясни пред съда, че бил рекламен агент на свободна практика - разнасял рекламни флайъри. С това се изхранвал и нямало кой да гледа децата му. Определението на съда не е окончателно.