0

28-годишният Севдалин, обвинен в убийството на приятелката си Микаела в Омуртаг, е обсебил момичето до такава степен, че не й разрешавал да има собствен телефон. 

Жертвата контактувала с близките си само през неговото мобилно устройство, докато били във Франция, разказали свидетели пред разследващите, разкриха запознати за „Телеграф“. 

Ревност

Разговорите били съвсем кратки, колкото родителите на 21-годишното момиче да му чуят гласа. Близките й дори не знаели, че двамата са се прибрали в България. Както „Телеграф“ вече писа, насилникът и жертвата живеели във Франция. Прибрали се преди 10-ина дни, като се настанили в Омуртаг в жилището на майката на Севдалин. Именно там на 29 август мъжът пребил жестоко приятелката си. „Мотивът е ревност“, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище Васил Ангелов. Свидетели разказали, че Севдалин й е посягал и друг път. По думите му младата жена е била брутално пребита и душена. „Съдебномедицинската експертиза обаче ще покаже точната причина за смъртта“, допълни Ангелов. След зверството насилникът повикал на помощ майстори, които правели ремонт в съседен апартамент, обяснявайки, че на приятелката му й прилошало и тя паднала. Именно те подали сигнал. 

Наранявания

„Счупване на гръдната кост, разкъсан черен дроб и дебело черво, черепно-мозъчна травма с мозъчен оток, счупена подезична кост и счупени ребра са само част от причинените травми, установени при аутопсията“, съобщиха вчера от Окръжен съд-Търговище. Вчера магистратите определиха най- тежката мярка за неотклонение за Севдалин -  задържане под стража. Според магистратите има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. От справка от дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ от Шенгенската информационна система, представена в съда, става ясно, че Севдалин е известен на властите в Марсилия. Той е с криминална регистрация за участие в организирана престъпна група за кражби, пране на пари и вещно укривателство. Севдалин и защитата му настояха той да бъде пуснат под домашен арест. Обвиняемият даже се разрева пред съда: „Аз много я обичам. Не бих я наранил“, заоправдава се той. Определението на съда не е окончателно.