0

Н евероятна драма сътвори имам, докато отивал към джамията за богослужение.

Той трябвало да води ранните сутрешни молитви, когато с колата си минал през човек на шосето.

По-късно имамът казал, че помислил нещастника за торба с боклук.

Двама минувачи видели как жертвата лежи на шосето и се опитали да отклонят движението, но не сполучили.

Бесният божи служител пренебрегнал предупреждението, принуждавайки двамата души да изскочат от пътя, преди да премине през главата и гърдите на пешеходеца, който пък по данни на разследването искал да се самоубие.

По данни на разследващите, имамът Кари Хазарви Абаси, потеглил рязко, бълвайки поток от ругатни на езика урду, които се превеждат на: „По дяволите, дете на сводник, да е..а п***а на майка ти и на твоята сестра“ и пр.

Грозната сцена с трагичен завършек се разиграла в в района на джамията Абубакр в западен Лондон  . Там загива под гумите на колата на имама 49-годишния Харвиндър Сингх, на 4 май 2021 г.

Тези подробности станаха ясни по време на съдебното дело преди броени дни срещу имама, убил човека преди 3 години

Сингх починал в болницата поради нараняванията, включително счупени ребра от дясната му страна, увреждане на черния дроб и коремен кръвоизлив. 

Имамът бил арестуван в 5 часа сутринта на следващия ден, като се оправдавал, че бил прегазил торба с боклук.

Той твърди, че не е спрял, когато е видял двама мъже, които го предупреждават за опасността, тъй като ги смятал за пияни.

При въпрос на прокурора "Мислите ли, че сте направили нещо лошо?" Абаси отговорил: „Не“.

Въпреки оправданията си, Кари Хазарви Абаси бе осъден за причиняване на смърт поради небрежно шофиране от съда в Олд Бейли.

Наказанието му е 36 седмици затвор условно.Той също така ще трябва да плати 1800 паунда разноски и е лишен от право да шофира за три години.

*Източник: Daily mail