0

С кандално известният богаташки син Любен Попов е задържан за 72 часа и се очаква да бъде поискано от съда налагането на постоянна мярка „задържане под стража“ заради нанесена средна телесна повреда. Попов е уличен, че в сряда вечерта е пребил 21-годишно момче на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в София, съобщиха от прокуратурата.

В ранните часове на 25 юли по централния столичен булевард с бясна скорост лети огромен американски джип „Додж“. На светофара при Военна академия се чува свистене на спирачки и белият пикап пресича пътя на двуврато БМВ с двама младежи вътре.

Страх

Баварецът се оказва е засякъл джипа, което вбесява едрия мъж зад волана. Той изскача от американската машина и връхлита с юмруци младежа с немското возило. Разбива носа и устата му и започва да сипе люти закани. „Абе, аз Пилето не лежах, теб ли ще лежа, недосегаем съм. Ще те убия и няма да те лежа. Над мен има хора, които ме пазят“, и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, става ясно от съобщение на сайта на Софийската районна прокуратура. Така се разбира, че нападателят е добре известният богаташки син Любен Попов, който на 24 януари се спречка с бившия висаджия Ивайло Чобанов, по прякор Иво Пилето, на столичния бул. „Черни връх“. Тогава Попов блъсна Пилето, той падна и си удари главата, вследствие на което почина. Попов бе задържан за убийство, но по-късно аутопсията посочи, че Пилето е бил пиян и дрогиран.

Записи

Тогава се породиха сериозни съмнения за корупция в столичното 4-то РУ на МВР. Причината е, че не е направен оглед въпреки публикувани в медиите кадри, на които се вижда спречкването между двамата мъже. Разследващите полицаи не установяват и нито един свидетел на случая, независимо че на мястото има множество камери. Вижда се и как хора снимат с телефоните си, а след това снимки се появиха в социалните мрежи. Видими са петната от кръв по тротоара на бул. „Черни връх“. Третият основен въпрос е защо полицията е иззела само един-единствен запис от инцидента, макар в тази част на кв. „Лозенец“ да са разположени множество търговски обекти - офиси, банкови клонове, фризьорски салони, магазини и много други. Несъмнено е налице сериозен пропуск при воденето на разследването, още повече че такова е образувано не веднага, а едва месец по-късно след смъртта на Пилето.