0

Б ой заради купуване на гласове в Русе. Двама мъже са в болница. Единият от тях твърди, че е бил нападнат, защото отказал да вземе пари, за да гласува за определена партия. Другият участник в сбиването пък казва, че конфликтът бил на лична основа.

Сбиването станало днес по обед на автобусна спирка в русенския квартал „Чародейка”. Според разказа на един от участниците преди това в дома му пристигнал човек, който искал да му даде пари, за да гласува голямата му фамилия за определена партия. Той отказал.

„Искаше да ми даде пари, защото семейството ни е много голямо. Около 15 души сме. Когато дойде и поиска да гласуваме за тях аз му казах, че не искам да имам нищо общо. Отказах му.   И вероятно заради това ме намрази”, разказва пострадалия Горан Мишев.

Малко след това мъжът отишъл да пие кафе на автобусната спирка. Именно там бил извикан от въпросния мъж и удря с желязо два пъти Горан в лицето.

Нароченият нападател и купувач на гласове, обаче твърди друго. „Миналата вечер правиха лайфове в социалните мрежи, в които ме псуваха и ме споменаваха по име. Казаха, че щели да ме вкарат в затвора”, твърди Върбан Върбанов, пострадал.

Допълва, че така той бил нападнатият.”Удари ме, и ако не се бях предпазил с ръка, щеше да ми разцепи главата”, заяви Върбанов.

И отрича да е замесен в купуването на гласове. „Първо, че съм ходил у тях - е пълна измислица. Второ - нито се занимавам с избори, нито казвам на някой за кого да гласува. Аз не купувам гласове”, категоричен е Върбан.

В резултат на сбиването, единият мъж е със счупена челюст, настанен е в болница. Вторият мъж и в друго лечебно заведение. Предстои му операция на ръката. От полицията в Русе уточниха, че има образувано досъдебно производство, но нямат все още нямат данни, свързани с нарушения на изборното законодателство.