0

П рокуратурата предяви материалите по делото за невнесени 500 000 лева такси от хaзарт срещу Васил Божков. Във вторник бизнесменът се яви в Националната следствена служба заедно със своя адвокат Георги Гатев.

„Не се притеснявам, не съм направил нищо“, заяви бизнесменът пред пред НСлС.

Обвинение

Според обвинението Божков не е платил половин милиард лева данъци и такси от хaзaрт. След запознаването с материалите от страна на Божков и адвокатите му, както и останалите обвиняеми, трябва да бъде изготвен обвинителен акт и делото да влезе в съда. Бизнесменът, към когото има 20 обвинения, беше в Дубай от началото на 2020 година. От края на август 2023 година той е под домашен арест в София.

Разследване

В края на миналата седмица спецполицаи от СДВР и ГДНП влязоха на проверка в няколко негови имота в столицата. В понеделник Елена Динева също беше на разпит. Според адвоката й тя е давала показания за договор за заем между управлявано от нея дружество и друга фирма. По думите на главния секретар на МВР Живко Коцев и двата разпита са били във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров.