0

Т ежък пътен инцидент, придружен със саморазправа, завърши със смъртта на прегазено дете и водач на тежкотоварен камион. Ситуацията се разигра малко след 15:00 часа в село Прилеп, Бургарско.

Около 15.19 ч. в РУ – Сунгурларе е получено съобщение за пътен инцидент в района на село Прилеп, при който товарен автомобил, с варненска регистрация, управляван от 57-годишен мъж от Аксаково, блъска 6-годишно момченце от село Везенково, вероятно внезапно пресякло платното за движение. Детето е загинало на място.

В близост роднините му правили банкет по личен повод и били оставили малчугана без надзор. Секунди след инцидента, близки на детето са излезли на пътя и са нападнали шофьора, който е линчуван.

57-годишният мъж е загинал. Негов спътник е успял да избяга и е сигнализирал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. Към момента се извършва оглед и се провеждат процесуално-следствени действия за установяване на причините за смъртта на водача.

До приключване на огледа пътят през Ришкия проход бе затворен.

На мястото на трагедията пристигна старши комисар Емил Павлов, директор на полицията в Бургас

„Към настоящия момент са задържани общо 7 човека, тече и специализирана полицейска операция съвместно със служители на жандармерията, но напрежения на този етап няма”, обясни той.

„Твърде рано е да говорим за повдигнати обвинения, но мога да уверя, че се работи интензивно, провежда се оглед на местопроизшествието. Провеждат се беседи, целящи да изяснят

съпричастността на съответните лица към разследваната престъпна деятелност”, заяви от своя страна Окръжният прокурор Георги Чинев.