0

Ж есток садизъм срещу 18-годишно момиче. То бе обезобразено с макетно ножче. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът й е счупен, а за да бъде гаврата пълна - накрая цялата й коса е подстригана с машинка. Младата жена е спасена, но са й направени 400 шева. Предполагаемият извършител е нейният приятел, който е бил задържан за 72 часа, а след това е пуснат на свобода.

„На 26 юни съпругът ми се обади и ми каза, че дъщеря ни е пребита жестоко и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с голяма дълбочина. По скалпа й имаше множество рани от машинката. Емоционалното й състояние е сринато. Тя ми разказа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, но първо никой не й е отговорил. След това  мъжът е казал „Аз съм” и тя е отворила. Според мен мотивът на престъплението е ревност. Бяха заедно 4 месеца. Преди случилото се нямахме индикация за насилие. Не е имало заплахи”, разказа пред NOVA майката на жената.

 „Има разминавания между твърденията на Прокуратурата и съда. Не знаем дали е направил самопризнания. Как и кой реши, че това е лека телесна повреда? От болницата бяха в шок като видяха в какво състояние е момичето”, сподели приятелка на пострадалата.

Районният съд е постановил постоянен арест, а окръжният - парична гаранция. Отговорите посочват, че има квалифициране от средна към лека телесна повреда.