0

П ожар е изпепелил склад за торове и препарати за растителна защита в района на Кърналовската борса край Петрич и вероятно става въпрос за брутална вендета.

Според полицията, която била вдигната на крак и собственика на халето Димитър Танев, който е бивш депутат от ГЕРБ, палежът е умишлен.

Димитър Танев

 Димитър Танев
БНР

Складът, че някой е драснал клечката е бил подпален малко след полунощ. Огънят е изпепелил цялото помещение и стоката, съхранявана в него - торове и препарати за растителна защита. До халето се намира и земеделската аптека, която е оцеляла. Само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила разрастването на пожара към другите халета.

При първоначалните огледи са открити туби със запалителна течност, разположени около целия склад. Щетите от пожара са огромни.

Собственикът Димитър Танев е бивш депутат от ГЕРБ, който преди години се отдръпна от активната политика и се ориентира към агробизнеса. На миналите местни избори обаче той беше кандидат за кмет на Петрич от партия "Зелените".

Отмъщение е най-вероятната причина за подпалването на склада му. Това е третият голям пожар на борсата край Кърналово за последните две години. През 2022 година изгоряха 12  халета. Подпалвачите и до момента не са разкрити, съобщава БНР.