0

Б рутални кадри със сцени на домашно насилие взривиха социалните мрежи в гр. Бобов дол. На кадрите се вижда как млад мъж пребива жена, блъскайки я зверски в стена на стая, пише вестник "Вяра".

Жертвата на побоя е вкарана в ъгъла, а биячът я удря с юмруци през лицето, като я блъска силно няколко поредни пъти, хваната през косата.

Кадрите са качени в групата „Забелязано в Бобов дол” от Спаска Цветкова. От десетките коментари под него става ясно, че зверският побой е заснет от 13-годишното дете в семейството на Габи, а споделилата потресаващите кадри на домашно насилие е майка на пребитата и баба на момичето.

ДИВИЯТ СЕВЕРОЗАПАД: Банда напада във Враца, потроши мъж! (ВИДЕО)

Става въпрос за случай на домашно насилие над жена в гр. Бобов дол. Насилието е извършено в присъствието на детето, което е снимало.

Мъжът е идентифициран от полицията, той е на 39 год. от Бобов дол. Известен е на органите на реда с различни противозаконни деяния и хулигански прояви. До момента не е задържан.

Разпространените кадри предизвика силно напрежение и бурни дискусии в миньорския град.

Стопкадър: Facebook

Бобовдолци разпознаха лицата на Найден Найденов и неговата съпруга Таня. От разказите им става ясно, че нанесения побой не е първия случай на домашно насилие в семейството.

Това потвърждава и Спаска Цветкова, която е разпространила кадрите.

„Да, не е първият път, в който посяга на дъщеря ми, но ще се погрижа да бъде последен. Надявам се, че и тя вече е стигнала до извода, че по този начин не може да се живее. В неделя Габи ми изпрати кадри на телефона, за да видя какво се случва. Беше като някакъв зов за помощ”, разказа бабата на момичето.

„Много бързо се реагира. Всички институции се задействаха след пускането на кадрите в понеделник. Полиция, Агенция за закрила на детето, Детска педагогическа стая, всички реагираха светкавично. Предстои издаването и на ограничителна заповед. Слава на бога в момента и двете са сравнително добре, но са  много травмирани. На никой не му се говори. Реакцията на цялата общественост в Бобов дол и всички институции е голяма и се надяваме това повече да не се случва”, разказа Спаска Цветкова.

Тя не знае дали мъжът вече е задържан.

ЗВЕРСТВО: Баща блудствал с дъщеря си!

„След като детето ми изпрати кадрите, аз отидох веднага. Тогава той напусна жилището и повече не знаем къде е. Надяваме се полицията да си свърши работата. Те вече не са заедно и аз като майка ще се погрижа повече да не допусна да бъдат отново заедно”, категорична е Цветкова.

Тя уточни, че дъщеря ѝ и Найден са семейни от 14 години, като през всичките години между тях е имало напрежение.

Паметливи бобовдолци припомнят, че името на бияча е било замесено около убийството на часовникаря Петър Джогански.

То бе извършено на 30 декември 2006 г. в миньорския град по хулигански подбуди, а обвиняеми по него са Найден и Радослав Найденови.

Двамата са обвинени за убийството на 77-годишния мъж. Найден обаче не е получил осъдителна присъда по това дело.

Към днешна дата той е известен сред съгражданите си с хулигански прояви и честа злоупотреба с алкохол. Те се надяват Найден да бъде задържан и да понесе съдебна отговорност за упражненото домашно насилие.