0

Н ов ужасяващ акт на сексуално насилие потресе общността във Франция.

Вестник „Фигаро“ оповести случай, в който трима малолетни на по 12 и 13 години са били задържани в Курбьовоа – малко градче в предградията на Париж, след като нападнали и групово изнасилили 15-годишно момиче от еврейски произход.

Докато издевателствали над нея, те я заплашвали с убийство и я обиждали по етнически признак.

Срещу тримата задържани вече е образувано досъдебно производство за сексуално насилие, опит за изнудване, навлизане в личното пространство и смъртни заплахи.

Инцидентът се е случил в събота, когато момичето се прибирало към вкъщи след среща с нейна приятелка и въпросните момчета.

Минавайки през парка по пътя си към дома, тя срещнала две от момчета от групата. Те ѝ препречили пътя и ѝ казали да ги последва в изоставена детска градина.

Тогава се появило и третото момче, което започнало да обижда момичето заради еврейския ѝ произход.

В следващия момент тримата се нахвърлили върху нея с удари и ритници.

Падайки на земята, те започнали да я разсъбличат и заплашват, принуждавайки я да практикува вагинално и анално проникване, както и фелацио, и я заплашили да я убият, ако говори с полицията. След това я изоставили.

След случката тя се свързала с приятелката ѝ, с която била навън по-рано, и ѝ разказала какво е станало. Познавайки нападателите, приятелката ѝ веднага подала сигнал в полицията и тримата били арестувани.