0

С ин умъртви баща си по особено жесток начин в шуменското село Зайчино Ореше, съобщиха от полицията. 

Разследващите се активизирали, след като получили сигнал от съпругата на пенсионера, която обяснила, че се безпокои за него, тъй като не отговаря на обажданията й. 

След провеждане на следствени действия 71-годишният мъж е открит мъртъв на пода в пристройка, сред разпилени електроуреди и различни други вещи и предмети.

Установено е, че смъртта на възрастния човек е настъпила в резултат на множество удари по главата и тялото. 

За зверството е арестуван синът на жертвата - 35-годишен от Нови пазар. По първоначални данни той страда от параноидна шизофрения с биполярно разстройство.

След като му бъде повдигнато обвинение, ще бъде настанен в психиатрично заведение за изследване, където може да остане не повече от 60 дни.

Ако се съберат доказателства, че той не разбира значението на действията си и да ръководи постъпките си, делото ще бъде прекратено и ще бъде изпратен за прилагане на принудителни медицински мерки, които се вземат от Районния съд. 

Мъжът е известен на полицията с извършени от него кражби. Той е криминално проявен, задържан е за управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества, каквито са установявани и в него.