0

Б ританка стана жертва на групово изнасилване в Париж. 

Жената е намерена да плаче, държейки бельото си в ръце. Открита е в квартал Шатле-Лез Але в центъра на френската столица. Тя била на Fete de la Musique (Музикален фестивал), където е била групово изнасилена от няколко мъже. След посегателството откраднали и мобилния ѝ телефон.

Предполагаемата атака се е случила в ранните часове на събота сутринта, пострадалата е открита в 7 часа същия ден.

Пострадалата е откарана в болницата в Кочин от пожарникари, а полицията е предприела разследване на обстоятелствата около нападението.

В същия ден пет тийнейджърки на възраст от 13 до 17 години бяха нападнати на събитие, което също беше част от същото събитие. Момичетата усетили убождане в ръцете си, докато танцували и малко след това почувствали замайване и гадене. Три от тях са имали белези по ръцете си. Задържани са двама мъже, които по-късно са освободени от полицията. Не се смята, че двата инцидента са свързани.

Кметът на Сен Мор, Силвен Бериос, отбеляза, че инциденти като тези са трудни за спиране, но че видеонаблюдението и сигурността са засилени в района, писа glasnews.bg.

Годишният фестивал се провежда на 21 юни във Франция с мисия да популяризира музиката. Любители и професионални музиканти от цял ​​свят се изявяват на стотици сцени.