0

П олицията в Лос Анджелис публикува в профила си в YouTube снимки от убийството на бездомник, който е нападнал полицаите, но е бил въоръжен само с пластмасова вилица. 

Името на жертвата е Джейсън Макани, той е бял мъж на 36 години. Инцидентът се случи на 3 февруари точно в един от най-населените с бездомни хора район в центъра на Лос Анджелис. 

Полицаите се пристигнали на мястото след телефонно обаждане от човек, който съобщил за присъствието на бездомник, вероятно зашеметен от наркотици, който проникнал в сграда, стискайки нещо подобно на нож в ръката си.

След като бил заплашен от служители на фирма, клошарят си тръгнал. Полицаите появили, въоръжени до зъби с пушки. Бездомникът вдигнал ръцете си над главата, за да даде знак на униформените, че се предава, но продължил да се приближава към тях. 

Първо полицаите правят опит за го свалят със стоп патрони, но той не се отказал да стигне до тях. Минути по-късно един от униформените го прострелва с бойни патрони. Когато приближили клошаря, полицаите видяли, че мъжът държал в ръката си пластмасова вилица. 

Докато лежал ранен на земята, бездомникът се оплакал, че диша трудно. Откаран е в болница, където по-късно починал. Полицаят, произвел фаталните изстрели, се озова в центъра на куп обвинения от организации за граждански права. Бивши полицаи обаче го защитиха, като посочиха, че той е имал малко време да реагира, но не отрекоха, че той е можел да простреля клошаря в краката.