0

М ексиканските власти съобщиха, че са арестували шестима души от наркокартел във връзка с бруталното убийство на най-малко осем души в Канкун.

Длъжностни лица казаха, че арестите са извършени след откриването на пет разчленени тела в такси на 29 януари. Жертвите не са идентифицирани от офиса на главния прокурор на щата Куинтана Ру.

Прокурорите твърдят, че шестимата заподозрени са насекли петима души с мачете и са хвърлили други три жертви в плитък гроб. 

Мексиканската полиция конфискува наркотици от групата, включително марихуана, кокаин и крек, както и две огнестрелни оръжия, като тези използване от военните, два мотоциклета, с които са транспортирани осакатените тела, и две коли, включително една, която е обявена за открадната, съобщиха властите.

Главната прокуратура също обяви ареста на 23 души, за които се твърди, че са използвали фалшива туристическа агенция като прикритие за операция с наркотици в Канкун. 

Твърди се, че наркогрупата е управлявала "кол център", който е предлагал туристически пътувания и спортно оборудване в популярния курортен град на карибското крайбрежие на Мексико. Този бизнес е служил като фасада за извършване на дейности, свързани с разпространение на наркотици, казаха прокурорите. Твърди се, че сделките с наркотици се правят по телефона, след това дрогата се доставя с мотоциклет.