0

А нестезиолог от столична многопрофилна болница, чието име се спестява, с инициали А.К., но практикуващ като естетичен дерматологq блудствал със свой пациент, като преди това го упоил.

Гнусната история излиза на бял свят посредством публикация в социалната мрежа на д-р Тодор Кунчев.

От разказаното от Кунчев става ясно, че разгоненият доктор по време на нощно дежурство използва пропофол върху пациент след колоноскопия в интензивното отделение, за да го упои, след което блудства с него.

Действията си преди самото престъпление оправдава с твърденията, че пациентът му е приятел и му се е обадил, че го боли глава.

Историята с неочакван край

Д-Р Кунчев продължава с разказа си: „В последващата какофония пациентът, бидейки в частично съзнание и частично осъзнаващ случващото се, се окопитва и веднага се обажда на свой приятел полицай, който като на филм още в същата нощ изнася на ръце пациента от интензивното - без позволение, без изписване, без церемонии - не го виним, разбира се“.

Отвратителното деяние веднага се разчуло.

Ръководството на болницата преглежда записи от същата нощ, на които ясно личи всичко.

„Взимат гнусното, но безопасно решение да накарат А.К. да напусне, да принудят всички запознати да мълчат, а записите… да изтрият“, пише още д-р Кунчев.

Последващото разследване е сериозно и започва с катастрофален гаф от страна на управителя на заведението, който решава, че е свършила достатъчно добре работата си, за да твърди, че такъв колега никога не е работил в болницата, се казва още в поста.

Объркан в още по-обърканите си обяснения, управителят на болницата се изтървава: „“Направихме всичко възможно, дори сме предложили на пациента да го лекуваме безплатно до живот!”

В рамките на разследването става и ясно, че А.К. е бил служител на над 5 болници за по месец-два, уточнява авторът на публикацията, като изразява съмнението дали това е случайно и дали няма и още жертви на подобни извратени действия на А.К.

Последвалото дело е пълен фарс, по време на което А.К размахвал пачки и крещял, че има много пари и можел да прави, каквото си иска.

Незнайно как и защо, самият пострадал изведнъж се отрича от първоначалните си показания – не било блудствано с него, дори бил спасен от лекаря, не бил избягал панически от болницата – просто полицаят му бил брат...

Д-р Кунчев завършва дългия си разказ по Шекспировски – с цитат от негова творба:

„ В живота тъй е, то се знай, хей-хо, пълзят мъгли, мъгли, но нека с туй да сложим край, а утре пак - добре дошли!”

"Утре, когато и вие или някой ваш познат (особено ако е младичък и привлекателен по вкуса на А.К.) може да се окаже в едно помещение с А.К., държащ спринцовка с млечнобяла течност. Само времето (явно поради липса на други фактори) ще покаже", завършва д-р Кунчев кошмарната абсурдна история, но не невъзможна у нас.