0

У бива майка си, погребва я и продължава да си прибира пенсията.

Престъплението датира от май 2022 г., останките на жената са намерени в Трекате, в парка Тичино, Италия.

През последните години мъжът щял да прибере неоснователно близо 30 хил. евро. 

Стефано Емилио Гарини , на 61 години, живеещ в Милано, е арестуван в петък, 1-ви март, от карабинерите на следствения отдел на командването на провинция Новара.

Освен в убийство , той е обвинен в укриване на труп, измама в тежки размери.

Разследванията започват на 10 октомври 2022 г., когато са открити човешки кости в района Боскомарино на селцето Сан Мартино ди Трекате , в района на парка Тичино. 

Анализите на Лабораторията по антропология и съдебна одонтология на Университета в Милано довеждат до откриването на протеза в перфектно състояние. Тя била фиксирана между два прешлена, като са били очевидни търговската марка и серийният номер. 

Това направи възможно проследяването както на компания производител, така и на болницата Galeazzi в Милано, на която я е продадена. Протезата е била имплантирана на Лилиана Аняни , родена през 1933 г. и  живееща в Милано.

Със сина ѝ Стефано Гарини разследващите успели да се свържат по телефона чрез личния лекар на убитата жена.

Мъжът отговорил, че майка му е добре и че по това време тя е била във Венето с брат ѝ, за когото обаче последвалите разследвания изяснили, че е починал няколко години по-рано. 

Освен това, според прокуратурата, заподозреният, без да има стабилна работа, е щял да допълни доходите си с пенсията на старата жена, общо 23 хиляди евро , и издръжка от 5 хиляди евро, дадена от Община Милано за хора с увреждания в нужда.

Убийството се случва късно вечерта на 18 май 2022 г..

Престъплението е било предумишлено, като синът убиец няколко дни по-рано е отишъл в Боскомарино за оглед. 

Следователите анализирани костите, намерени в гората, сравнили ги с резултатите от анализите на Лилиана при последното й приемане в болница в Милано.

От тук насетне станало ясно, че намерените останки от трупа принадлежат именно на Аняни. В продължение на две години синът й, който по принцип работел в агенция за имоти, получавал не само пенсията на майка си, а и социалните помощи на нейно име от общината на Милано.

Стефано Емилио Гарини вече е обвинен в убийството на майка си.

*Източник: prealpina.it