0

П олицията издирва сводник, който дни наред дрогирал и наливал с алкохол 17-годишна ученичка от белослатинското село Търнак, за да проституира в Банско. Милена дошла доброволно с мъжа в града под връх Тодорка, за да упражнява най-древната професия, научи „Телеграф“.

В първите дни всичко било спокойно. Двамата отседнали в хотел, а девойката започнала да приема първите клиенти.

Сделка

Двамата давали вид, че са гаджета и дори на персонала на хотела не правело впечатление, че момичето всъщност изкарва пари с тялото си. Тя приемала клиентите, които плащали на мъжа сумата за сексуалната услуга. Двамата имали сделка да дава половината от парите на приятелката си. После обаче намалил нейния дял и започнали скандалите и разправиите. Стигнало се и до физическо насилие.

Закрила

Сводникът започнал да налага с юмруци момичето, а след побоя го наливал с алкохол и го дрогирал. Тя успяла да избяга и подала сигнал в полицията. Мъжът офейкал навреме и в момента органите на реда го издирват. При претърсването на стаята са намерени наркотици от полицаите. За сводника Р. Славчев, който е от Бяла Слатина, се знае, че е криминално проявен - има няколко присъди за кражби и грабежи. Непълнолетното момиче е поставено под полицейска закрила. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 155 от НК за склоняване към проституция на лице, ненавършило 18 години. Законът предвижда от две до осем години затвор и глоба от 5000 до 15 000 лева за такова престъпление.