0

С ъпруг с ограничителна заповед наръга жена си пред хипермаркет в Лом. Сигналът е получен в МВР днес около 18ч. На място е установено, че се касае за 27 г. жителка на с. Сталийска махала, общ. Лом. След пристигане на екип на ЦСМП при МБАЛ - Лом е установено, че същата е с прободна рана в областта на гърдите. От проведените незабавни ОИМ от служители на РУ - Лом, по "горещи следи" е установено, че извършителят на деянието е 51 г. жител на гр. Лом.

Същият е установен непосредствено след извършване на престъплението при оттеглянето си от местопроизшествието и при опит да се укрие. Извършителят е задържан за срок от 24 часа в РУ - Лом.

При проведените беседи с него, същият заявява че по-рано през деня, около 14:00 ч., в района на ЖП гара Лом се е срещнал с пострадалата и двамата употребили голямо количество алкохол.

Около 18:00 ч. в района пред търговски обект, между двамата възникнал скандал, в хода на който мъжът ѝ нанесъл прободна рана в областта на гърдите с носения от него кухненски нож. В хода на проведените ОИМ в близост до местопроизшествието е открит и иззет ножа, с който е извършено деянието, като същият е намерен забит в земята в тревиста местност.

Жената е откарана по спешност в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" гр. Монтана, където е настанена в Интензивно отделение, с опасност за живота. Работата по случая и документирането на престъплението продължава в РУ - Лом.