0

М омиче на 18 години уби по жесток и нелеп начин приятелката си след нервен срив.

Жертвата също е на 18 години, а трупът й беше намерен от местен рибар в неделя сутринта под пейка в парк в Мангалия в Румъния, съобщават местните медии, цитирани от БТА.

И двете момичета са от окръг Васлуй и са били наети като сервитьорки в хотел в курорта “Сатурн”. В събота вечерта те се скарали в хотелската стая, в която били отседнали. Агресорката обвинила приятелката си, че изневерява на приятеля си и че не иска повече да прикрива лъжите й пред него. 18-годишното момиче поваля жертвата си, след което грабва нож и я убива, като прерязва гърлото й.

В неделя около 04:00 часа сутринта решава да се отърве от трупа, както по-късно ще признае на полицията, отбелязва вестник “Адевърул”. Напъхва я в куфар, вика такси и тръгва към парка “Тоска” в Мангалия. Всичко, включително маршрутът на таксито, е заснето от камери за наблюдение в града. Същите камери, които се управляват от кметството на Мангалия, заснемат момента, в който таксиметровият шофьор паркира пред парка и дори помага на момичето да свали куфара от багажника.

Мъжът си тръгва, без да разбере, че от багажа капе кръв, която по-късно е открита от криминалистите на паркинга.

В кадрите от камерите на кметството на Мангалия е уловен моментът, в който младата жена влачи куфара към пейката. Въпреки че е облечена със суичър с качулка, служителите на реда веднага разбират по походката, че е жена. След като изоставя приятелката си в парка, под една пейка, тръгва пеша, търсейки къде да хвърли куфара и ножа - доказателства, които по-късно са открити от полицията с помощта на заподозряната.

В 05:30 един рибар прекосява парка, за да лови риба на кея. „В първия момент си помислих, че е куче. Тогава се приближих, исках да я събудя, помислих си, че може да е пила. Не мърдаше. Бях уплашен, изпаднах в шок, извиках на момчетата на паркинга за помощ. Прилоша ми, започнах да плача. Лицето й беше обезобразено”, разказа мъжът, цитиран от вестник “Адевърул”.

Междувременно момичето, което е убило приятелката си, се прибира в стаята, почиства следите от кръв и отива на работа в хотела, където е наета. Там я намира полицията. Тя признава какво е направила, казва, че съжалява и обяснява, че е уморена от лъжите на приятелката си, в които била въвлечена.

В неделя вечерта младата жена беше ескортирана до съда в Констанца, където беше издадена заповед за задържането й.

Сайтът "Зиаре" пише, че убитото момиче е Алина Чобану, която произхожда от многодетно семейство с баща алкохолик и много социални проблеми. Когато преди три години медията публикува личната история на момичето, бизнесменът Йонел Санду решава да му помогне финансово и морално да завърши обучението си.

„Алина беше като наше дете. Откакто решихме да й помогнем, всеки месец идваше при нас в компанията, давахме й необходимите неща, разговаряхме с нея. Тя ни показваше бележника си от училище. Беше много стриктна и старателна", разказва бизнесменът, след като научава, че Алина е била убита от най-добрата си приятелка.

Няколко дни преди убийството мъжът получава съобщение от Алина с молба да й намери гарсониера под наем до 15 септември, когато тръгне на училище, защото иска да се върне от морето.

“Вместо да й помогнем да отиде в университет, сега се подготвяме за погребението й. Защото не мога да си представя някой друг да се погрижи за погребението й", казва Йонел Санду, цитиран от "Зиаре".