0

У биха и разчлениха семейство. Частите на телата са дадени на вещер срещу сумата от 4600 лв (2000 паунда).

Убийството

Тони и Джилиан Динис са нападнати и отвлечени миналия август от трима въоръжени мъже в тяхната отдалечена ферма в Мидълрус в провинция КваЗулу Натал в Южна Африка.

Само месец по-късно са арестувани двама мъже, заподозрени в зверското убийство. След това обаче, те са освободени в очакване на по-нататъшно разследване.

Един от тях - 22-годишният Лунгело Мхизе - признава, че 73-годишният Тони и съпругата му Джилиан, 78-годишна, са били жестоко изклани.

Твърди се, че Мхизе е работил във ферма две години, преди да си намери работа в като охранител.

Според втория заподозрян, бандата е отрязала части от тялото и е пътувала пет часа до Йоханесбург, за да намери вещер, на който да продаде окървавените парчета за пари.

Предполага се, че частите от тялото на семейство Дили са били продадени за 2175 британски лири (ок 4600 лв),става ясно то документите по съдебното дело.

Подробностите за ужасяващото престъпление се пазят до голяма степен в тайна, тъй като обезумялото от мъка семейство на разфасованата двойката се съгласява да запази мълчание по време на полицейското разследване.

Дъщерята

Дъщерята на жертвите - Кейт Андерсън, на 52, каза, че се страхува от прикриване на следите от престъплението и че вероятността убийците да се отърват от наказание, е огромна.

Тя споделя пред журналисти, че тя остава будна през нощта с ужасяващи мисли, че единият й родител може да е бил свидетел на измъчването на другия до смърт и да е видят как се режат части от тялото на любимия.

Тя каза пред вестник Rapport: „Родителите ми бяха заклани. Те бяха стари, беззащитни и имаха само един друг. Кой прави нещо подобно на хората?”

Дъщерята Кейт разказва още, че е прочела ужасяващото изявление на единия от заподозрените, който твърди, че телата на родителите й са били нарязани и продадени на сангома (вещер) срещу пари.

Тя казва за изданието Rapport: „Ако е така, въпросът ми е къде е сангома? Има ли масово прикриване на бруталното убийство? Може би защото полицията е от същия район, и те се страхуват да разследват по-сериозно. Казват, че полицаите се страхува да рови по-дълбоко в доказателствата от страх от вуду магии на вещера?“

Кейт споделя, че се шири дезинформацията, че единият от заподозрените бил бит, за да направи самопризнания.

Тя продължава: „Говорих с останалата част от семейството ми, ние сме опустошени и наранени от това, което се случи с всички нас.”

Разследването

В процеса на разследване полицията използва коне, мотоциклети и кучета, за да претърси планините и горите, прекопана е дори зеленчуковта градина на семейството, а местният язовир също е претърсен метър по метър в опит за намиране ан останките на закланото семейство.

„Очевидно не са могли да вземат добри пръстови отпечатъци от къщата. Продължих да моля полицията да отдели повече ресурси и поисках телефонът на майка ми да бъде проследен, за да се опитат да я намерят. Казаха, че имат само едно устройство за захващане и то се използва в друг случай.“, споделя още съкрушената дъщеря.

Историята на убитите

Тони и Джилиан от Тунбридж Уелс в Кент, са женени 54 години.

След като четирите деца завръшват образованието си в Обединеното кралство, те емигрират преди повече от 30 години с тях в Южна Африка .

След като децата порасват и напускат дома, семейство Динис се установява във ферма с мечтата за спокоен живот, отглеждайки зеленчуци и пилета.

Краят

Миналия август техният хазяин и съсед Кевин Фостър, на 59 години, забелязва, че не ги е виждал от няколко дни и се разтревожил.

По думите му, не е имало и следа от двойката от три дни и не е получил отговор, когато позвънил на вратата им.

Наложило се да разбие вратата и да нахлуе вътре. В къщата намерил петте им кучета и три котки и нищо откраднато.

Няколко дни по-късно децата на убитите получават обаждане с искане за откуп в размер на 85 000 паунда.

Последвалото разследване обаче показало, че няма кого да откупват, частите от телата на родителите им били при вещера.

Още снимки и видео от мястото на убийството може да видите ТУК.