0

15-годишно момиче от Радомир е зверски пребито от 17-годишен в четвъртък около 19 ч. За тежкия инцидент съобщи лелята на пострадалото момиче.

„Племенницата ми се е прибирала и в парка се е заиграла с по-малко дете на гоненица. Тя се е скрила зад 17-годишния и го е докоснала без да иска. Вероятно това е провокирало агресия, той я е повалил на земята и започнал зверски да я рита в корема и в главата. Свалил връзката си от анцуга  и започнал да я души и да я влачи. Крещял ѝ да се се извини. Тя казала, че няма за какво да се извинява, което го накарало да побеснее още повече. Продължил да я рита пред очите на други деца, които снимали с телефони и се смеели“, разказва ужасената леля, цитирана от Struma.bg.

Две момчета са чули писъците ѝ и се притекли на помощ на момичето. Едва я отървали от насилника, като единия го вдигнал във въздуха, докато той продължавал да рита, а другият  взел момичето на ръце и избягал с него.

За случая е уведомена полицията в Радомир.

Пострадалата е освидетелствана от съдебен лекар. Момичето е с комоцио, пукната ръка, охлузвания по цялото тяло, включително и на врата от душенето. След преживения кошмар е имала три припадъка. В полицията  са разпитани свидетели, иззети са връзката от анцуга и мобилни телефони, твърди лелята.  

Все още не е ясно какво обвинение ще повдигне прокуратурата на насилника – дали за средна телесна повреда или за опит за убийство. „Хората ги е страх, защото насилникът е от голямо семейство с няколко братя, за които се твърди, че са криминално проявени. Хората в града казват, че това е трети подобен случай с този човек“, допълва лелята.