0

К атаджии задържаха 51-годишен тракторист, гаврътнал минимум 3 големи ракии. Механизаторът бил забелязал да се движи на зиг-заг с трактора по улиците на град Вълчи дол, стана ясно от съобщение на ОД на МВР-Варна.

Униформените забелязали колесния трактор и подали сигнал със стоп палка, но шофьорът му не се подчинил. Свил по друга улица в родния си град в опит да им се изплъзне. Успял да блъсне няколко паркирани автомобила докато бягал на полицаите.

В крайна сметка униформените от местното РУ провели бързи оперативно-издирвателни действия, при които установили и задържали за срок до 24 часа нарушителя, става ясно още от съобщението на ОДМВР. По случая е започнало бързо производство.

Друг пиян мъж, на 51 години, пък падна в отводнителния канал в градския парк на Добрич и се преби, съобщиха т ОД на МВР в добруджанския град. Инцидентът е станал на 9 март. Около 15,30 часа случаен минувач забелязал падналия в дерето мъж и подал сигнал в местната полиция. Пристигналият на мястото екип установил, че мъжът карал електрическо превозно средство, тип тротинетка. При движението му по алея в парка, изгубил контрол и паднал в канала. Веднага е откаран в болницата, където е настанен в отделението по неврохирургия. Лекарите казват, че се е разминал само със сътресение на мозъка и охлузни рани по ръцете и главата, но няма опасност за живота му.

От полицията ддобавиха, че направената проба с дрегер е показала наличие на 2,1 промила алкохол в кръвта на пострадалия.