0

Т ри българки бяха осъдени във Великобритания за серия от кражби на куфари от влакове, в които имало вещи за общо 14 000 долара, съобщава NOVA. 

По време на съдебното дело срещу Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева стана ясно, че те са били задържани за подобни престъпления и в други държави.

Две от осъдените са майка и дъщеря – на 42 и 22 години. Майката има и предишни присъди на Острова за подобни дейния. Затова тя отива автоматично зад решетките за 27 месеца. Нейната дъщеря е осъдена на 8 месеца затвор. Засега няма да влиза в затвора, тъй като ѝ е даден срок от една година да се поправи. През това време трябва да положи 150 часа общественополезен труд.

Третата жена – Мариана Петрова, е 30-годишна и е залавяна за подобни кражби и в други европейски страни. Тя е осъдена на 24 месеца затвор на Острова. Но и на нея се дава изпитателен срок – 24 месеца, в който трябва да полага обществено полезен труд.

ВНИМАНИЕ: Измамници се добират до сметката ви с нова шашма!

Петрова е осъждана за подобни престъпления във Франция, Австрия, Дания, Полша и Испания. Първата ѝ присъда е от 2007 г., което значи, че на 13-15-годишна възраст вече е започнала да се занимава с подобни деяния.

Адвокатите на българките заявиха, че най-възрастната, която се призна за виновна за четири кражби, се е опитала да се поправи. Тя е задържана в периода между 2008 и 2014 г. След това обаче си намерила работа във фабрика.

Трите са действали по източното крайбрежие, сочат данните на обвинението. Те се качвали на влакове, движещи се на дълги разстояния, в които хората оставяли багажите си при качване. Жените са заловени с куфар, в който имало проследяващо устройство. Така полицията стигнала до тях.