0

Д жигит се заби в дърво, след като си спретна зрелищна гонка с ченгетата в кюстендилско. В събота следобед лек автомобил "Мерцедес" е причинил катастрофа между кюстендилските села Багренци и Нов чифлик, съобщиха от ОД на МВР - Кюстендил.

Водачът шофирал рисково и не се подчинил на полицейските сигнали за спиране и проверка по пътя от Банско, по главен път Е-79 и е продължил по пътя за София, като навлязъл на територията на кюстендилско и продължил към областния град.

Служителите от оперативните дежурни на двете дирекции Благоевград и Кюстендил са били в непрестанна връзка. Оперативният дежурен в Кюстендил разпоредил изграждане на контролно-пропускателни пунктове, но водачът продължил да не се подчинявана на подаваните сигнали и продължил да фучи с бясна скорост, преминавайки през заграждания и шипове. Ударил полицейска кола "Опел астра" в Кюстендил, а после се забил в дърво. 

41-годишният водач е изведен от колата и е задържан. Предстои да му бъде направен преглед в болница и да му се вземат проби за изследвания.

Двама полицаи са пострадали и прегледани в болница. Единият е със счупен пръст на единия крак и изкълчено рамо, а другият е със счупен пръст на дясната ръка.

Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство.