0

С лужители на Четвърто районно в Пловдив спипаха магазин, в които се продават електронни цигари с течност, която съдържа наркотично вещество - тетрахидроканабинол. Това е станало по време на спецакция.

При процесуално-следствените действия от обекта в кв. "Съдийски" са иззети 27 такива устройства. Работата по документиране на случаите продължава под наблюдение на прокуратурата, предаде "Марица".

При спецакцията в града са иззети още около 190 грама амфетамин и 44 грама марихуана. Наркотиците са открити на адреса на пловдивчанин, заедно с електронна везна и други веществени доказателства.

Мъжът е задържан за едно денонощие в рамките на образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура извършителят е приведен в ареста за срок до 72 часа. Междувременно петима притежатели на дрога били арестувани при паралелни специализирани проверки на територията на Второ, Трето и Шесто районни управления в града под тепетата и РУПървомай.

От мъжете, двама от които шофьори на автомобили, са конфискувани различни количества амфетамин, марихуана, хероин и синтетичен канабиноид.