0

В хода на специализирана полицейска операция по линия на разпространението на наркотични вещества в село Горни Богров са задържани двама мъже и една жена. Това съобщава Министерството на вътрешните работи на своята интернет страница. Действията на униформените служители започнали вчера около 16:00 часа на територията на Пето Районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). 

МВР

При оперативни действия на адресите, обитавани от задържаните, както и в превозните им средства, полицаите открили различни по количество и вид наркотични вещества – 480 г марихуана, 620 г синтетичен канабиноид, 10 г метамфетамин и 8 г кокаин. Освен дрогата, пакетирана в полиетиленови пликове, били намерени и иззети електронни везни, сума пари, множество мобилни телефони, както и тефтери със записки, свързани с незаконната дейност.

МВР

Още осем души, известни на органите на реда, били задържани при последвалите оперативни и издирвателни действия. Те са разпитани в качеството им на свидетели.

МВР

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава. Предстои доклад пред Софийска градска прокуратура.

МВР

Трябва да се разгърнат мерките по превенция срещу наркотиците, закани се преди ден главният секретар на МВР Живко Коцев.

МВР